Vi tillverkar dina produkter i tunnplåt med stansning och bockning i små/medelstora serier. Vi utför volymproduktion i tunnplåt med smart och kostnadseffektiv produktion. Vi legolackerar dina produkter i vår moderna pulverlackanläggning.

Kantpressning & Fästelement

Efter att materialet stansats så börjar arbetet med att utforma den färdiga detaljen. Plåtämnet skall formas enligt ritning och eventuellt förses men fästelement. Kantpressning av plåt och montering av fästelement utgör en viktig del av vår bearbetning, vi har stor erfarenhet av hur man bäst tar tillvara på plåtens egenskaper samt öga för smarta lösningar.

Bockning Amada HD 8025 NT

Kantpressning

Detta är ett mycket bra sätt att bocka plåtkomponenter. Vi tillverkar detaljer med väldigt olika komplexitetsgrad, allt från enkla arbeten där en detalj viks på mitten och formar en L-profil till mer komplexa lådor med krav på täthet. Vi arbetar med moderna flexibla maskiner som programeras av våra duktiga operatörer. Resultatet blir detaljer som håller hög precision och kvalitet.

Effektiv konstruktion

Om man står utanför branschen kan det ibland kännas svårt att tänka ut hur konstruktionen från en platt plåt till en komplex låda kan se ut. Vi har god erfarenhet och kompetens inom området och hjälper dig med konstruktionsstöd och ritningsframtagning av din detalj. Vår kompetens säkerställer också att tillverkningen blir så effektiv som möjligt.

Maskiner

  • Amada HD 8025 NT
  • Amada HFB 8025
  • Göteneds PRO 25 Multifold

Haeger 824 Window

Fästelement

Att få en stark gänga i en tunn plåt är oftast inte möjligt utan att antingen göra en gängvårta eller sätta dit ett fästelement. Vi har utrustning för båda alternativen, det vanligaste är att montera en mutter, skruv eller distans i ett anpassat hål, som sedan pressas fast i plåten. Fästytan blir mycket jämn och man får ett starkt förband. Gängvårta är oftast väldigt kostnadseffektivt men ger ett något svagare förband och är mer begränsat. Önskar man en skruv i en plåt där skruven måste vara helt osynlig från motstående sida är svetsbult ett bra alternativ. Även för detta har vi utrustning.

Fästelement till din produkt:

  • Muttrar
  • Skruvar
  • Distanser
  • Specialkomponenter, kontakta oss för info

Utrustning för fästelement

  • Haeger 824 Window Touch halvautomat

Utrustning för svetsbult

  • Soyer BMS-8N

Bleck

Excenterpressning

Excenterpressning är ett effektivt sätt att bearbeta metall med bland annat formning, bockning och håltagning. I de flesta fall krävs dock speciella verktyg. Vi har god kunskap om att tillverka egna verktyg, anpassade för produkten. Vi använder excenterpressar främst till mindre detaljer med lite större kvantiteter. Ett bra exempel på detalj är det bleck som bilden visar. Efter att man stansat fram ett ämne, görs alla formningar i ett moment.

Produktionsområden

Vi är ett företag som vill vara kompletta och har därför byggt upp en bred maskinpark så att vi skall kunna erbjuda en helhetslösning för dig som kund. Här kan du se en överblick av de områden vi arbetar inom och lite kort om hur de fungerar.